Yoga voor beginners - 4 weekse cursus 6

KLIK HIER om alle online lessen te volgen

Klik hier om alle Yoga online lessen te volgen. Je hebt hier een inlogcode voor nodig.

Er zijn inmiddels meer dan 110 yoga lessen online. Je kunt deze volgen met je inlogcode. Iedere week komt er in ieder geval een nieuwe online les beschikbaar .

 


Easy Flow - Margot - 2 sept. 2021 2

Easy Flow – Margot – 2 sept. 2021

De les wordt begonnen met een bewustzijnsoefeningen en een ademhalingsoefening. De aandacht ligt bij het openen van het 2de chakra (energieknooppunt).
In het 2de chakra leer je luisteren naar subtiele sensaties in het hele lichaam en vooral rond het heiligbeen. De houdingen zijn o.a. gericht op het openen van de heupen- en bekkengebied. Ook zijn er oefeningen bij voor het openen van het schoudergebied en verlengen we het lichaam bij de flanken.


Yin Yoga - Margot - 21 aug. 2021

Yin Yoga – Margot – 21 aug. 2021

Deze les is gericht op het 5de chakra (keelchakra). Dit chakra (energie knooppunt) heeft te maken met communicatie naar jezelf en naar anderen.

De Yin houdingen in deze les zijn o.a. gericht op het openen van het keel- en nekgebied en de schouders.
Tijdens de eindontspanning is een begeleide meditatie om de subtiele energie in het 5de chakra te ervaren.
Voor deze les is het fijn als je 2 blokjes hebt of anders
een dekentje/kussentje welke je onder de schouders kunt rollen bij de “vishouding”.

 


Easy Flow - Margot - 11 aug. 2021

Yin Yang – Margot – 11 aug. 2021

Thema van deze les is het 6de chakra (derde) oog. Dit chakra (energiepunt) gaat over je intuïtie, je innerlijke weten, je wijsheid.
In deze les maken we ook verbinding tussen ons hoofd en het hart. Tussen het denken en voelen. Deze les bestaat naast yoga houdingen ook uit energetische oefeningen om het bewustzijn te stimuleren.


Easy Flow - Margot - 2 aug. 2021

Easy Flow – Margot – 2 aug. 2021

De les wordt begonnen met een ademhalingsoefening om het zenuwstelsel tot rust te brengen. De yogaflow is gericht op het openen van het hart- en schoudergebied. De eindontspanning bestaat uit een meditatie naar het hart toe. In deze les is er naast het openen van het hart- en schoudergebied ook aandacht voor balans en de heupen.

Voor deze les is het fijn als je een blokje hebt of anders een opgerold dekentje.

 


Yin Yang - Margot - 28 juli 2021

Yin Yang – Margot – 28 juli 2021

Deze les is gericht op het openen van het 5de chakra (keelchakra). Dit chakra (energie knooppunt) heeft te maken met communicatie naar jezelf en naar anderen.

De houdingen zijn o.a. gericht op het openen van het keel- en nekgebied en de schouders.
Voor deze les is het fijn als je 2 blokjes hebt of anders een dekentje welke je onder de schouders kunt rollen bij de “vishouding”.


Easy Flow - Margot - 21 juli 2021

Easy Flow – Margot – 21 juli 2021

Thema van deze les is “in je eigen kracht” staan.
De les wordt begonnen met een aantal houdingen waarbij de de Kapalbhati ademhaling gebruiken.
De houdingen in deze les zijn gericht op het openen van het 3de chakra (navelchakra).


Yin Yang met tibetaanse oefeningen - Margot - 12 juli 2021

Yin Yang met tibetaanse oefeningen – Margot – 12 juli 2021

De les wordt begonnen met een bewustzijnsoefening en een ademhalingsoefening (pranic cycle) en opende oefeningen voor o.a. de schouders en polsen/gewrichten.

In deze les doen we de serie voor de organen vanuit de tibetaanse yoga. Deze serie is gericht op de nieren, hart, longen, milt en de lever.

Het thema van de les is het 2de chakra leer je luisteren naar subtiele sensaties in het hele lichaam en vooral rond het heiligbeen. De eindhoudingen zijn o.a. gericht op het openen van de heupen- en bekkengebied.


Yin - Restorative - Margot - 5 juli 2021

Yin – Restorative – Margot – 5 juli 2021

In deze les gebruiken we een bolster (of een kussen/deken) en een blokje kan ook handig zijn.
De les wordt begonnen met rustige, zittende houdingen om het lichaam te openen en bewustzijn in het lichaam te brengen. In de Yin houdingen kan je een bolster/kussen gebruiken om de houdingen zachter te maken zodat het meer restorative houdingen worden. In yin yoga ga je juist op zoek naar de weerstand en bij restorative zoek je juist de ontspanning op.
De houdingen zijn gericht om de energie naar hart- en dunnen darm meridiaan te laten bewegen. Deze meridianen hebben o.a. als functie de circulatie van het bloed in ons lichaam en de opname van voedingsstoffen.
Tijdens de eindontspanning brengen we het bewustzijn langs de chakra’s (energiepunten in het lichaam).


Easy Flow - Margot - 30 juni 2021

Easy Flow – Margot – 30 juni 2021

Deze les is gericht op het openen van het 1ste chakra (wortelchakra) om te gronden en aarden en het 2de chakra (heiligbeen chakra), gebied van bekken en heupen, om daar verder te openen.

Dit is een gevarieerde les bestaande uit zittende opende houdingen, een yogaflow met o.a. voorover buigingen en versterkende houdingen. De les eindigen we met liggende houdingen om ruimte te maken in het bekken- en heup gebied.

Er zijn een aantal houdingen bij waarbij we een yogariem gebruiken. Heb je dit niet dan kan je een gewone riem gebruiken/panty of je been met handen ondersteunen. Thema van de les is gronding/aarding.