Yoga Workshop: voor een gezonde rug & benen

Yoga Workshop: voor een gezonde rug & benen

Datum
25 augustus 2018
Tijd
10:00 tot 12:00
Locatie
Yoga Etten-Leur
Bisschopmolenstraat 54-58
Etten-Leur

Yoga Workshop: voor een gezonde rug & benen

In deze workshop gaan we aan de slag met de voeten, benen en onderrug. De plek waar we klachten ervaren is vaak niet de plek waar de oorzaak zit. Zo is de knie een erg delicaat gewricht, er is weinig beweging mogelijk en is erg gevoelig. Klachten in de knie ontstaan vaak omdat de enkel of de heup niet helemaal doen wat ze moeten doen. Klachten in de onderrug kunnen zo ook ontstaan vanuit de heupen en voeten.

Vaak is er nog een belangrijke factor die meespeelt. Doordat we benen hebben, kunnen we lopen. Met elke stap nemen we een stap in de toekomst. Als we niet zeker zijn van deze toekomst, als we niet zeker weten wat we nou eigenlijk willen, of wat ons doel is, kan dit spanning geven in de heupen. Als we worden tegengehouden, als je iets vanuit het verleden meesleept. Zie het voor je als zo’n kogel die vastzit aan het been van een boef. Kun je ook niet vrij je stappen nemen. Deze spanning zorgt ervoor dat we niet meer vrij kunnen bewegen en gaan compenseren, hierdoor kunnen op tal van andere plekken klachten ontstaan.

Tijdens deze workshop ga je aan de gang om je rug, heupen en voeten weer soepel te laten bewegen, zodat jij lekkerder in je vel zit en de stappen kunt nemen die jij wilt nemen.

Docent:
Deze workshop wordt gegeven door Manja Weijers (fysiotherapeut en yogadocent) in samenwerking met Fytal Fysiotherapie Etten-Leur.
Tijdens de workshop combineert Manja haar kennis die zij heeft als yogadocent en fysiotherapeut. Deze staan namelijk niet los van elkaar. Als therapeut vind zij het fijn om mensen te helpen en om te onderzoeken wat het lichaam nodig heeft. De zachtheid van yoga kan daarbij vaak helpen. Yoga is haar passie en zij vindt het leuk om zichzelf uit te dagen en de vooruitgang te zien. Yoga geeft haar ook veel rust en ontspanning. In de yoga lessen probeert zij altijd de cursisten uit te dagen op een verantwoorde manier. Alignment en bewust bewegen vind zij erg belangrijk, maar bovenal liefde en compassie voor jezelf tijdens de les en daarbuiten.

Prijs: 30 euro p.p. voor leden en 35 euro p.p. voor niet-leden (incl. thee)

Reserveren

Graag uw naam, emailadres en telefoonnummer hieronder invullen (dit is verplicht!!).

Geef ook aan hoeveel plaatsen u wilt reserveren. Voor vragen over uw reservering kunt u mailen naar margot@yoga-etten-leur.nl of bellen naar +31 (0)6 – 81 36 31 83

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze workshop.

Meestal ontvang je dezelfde dag een reactie op je aanmelding. Als je binnen 24 uur geen reactie hebt ontvangen CHECK dan voor de zekerheid je SPAM MAIL.