Yoga voor ouderen - 4 weekse cursus

Yoga voor ouderen – 4 weekse cursus

Datum
7 september 2021
Tijd
13:30 tot 14:45
Locatie
Yoga Etten-Leur
Bisschopmolenstraat 54-58
Etten-Leur

OP DINSDSAG 13:30- 14:45 uur

Yoga is voor iedereen, ongeacht welke leeftijd je ook hebt. Er wordt geleerd te denken vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Bij deze yogavorm wordt de Saswitha yogastijl gehanteerd. Dit is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt.

Kenmerkend voor Saswitha yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.

De les bestaat uit een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha yoga asana’s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht.

De oefeningen kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden (eventueel met gebruikmaking van hulpmiddelen zoals een stoel). Er wordt niet gekeken naar wat niet kan, maar gezocht naar mogelijkheden wat wel kan.

Daarnaast in elke les ontspanningsoefeningen, concentratie en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je weer bewust van wie je werkelijk bent.

Docent: Monique Buyzen

Kosten:
– 50 euro (4-weekse lesreeks)
– 15 euro voor een losse les

Reserveren

Graag uw naam, emailadres en telefoonnummer hieronder invullen (dit is verplicht!!).

Geef ook aan hoeveel plaatsen u wilt reserveren. Voor vragen over uw reservering kunt u mailen naar margot@yoga-etten-leur.nl of bellen naar +31 (0)6 – 81 36 31 83

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze workshop.

Meestal ontvang je dezelfde dag een reactie op je aanmelding. Als je binnen 24 uur geen reactie hebt ontvangen CHECK dan voor de zekerheid je SPAM MAIL.