Workshop Nek & Schouders

Datum
21 april 2018
Tijd
10:00 tot 12:00
Locatie
Yoga Etten-Leur
Bisschopmolenstraat 54-58
Etten-Leur

Heb je ook zo’n last van je nek en schouders?

Nek en schouder klachten ontstaan vaak door overbelasting of te lang een houding aannemen. Er is te weinig variatie in het bewegen. Ook de stress respons (hoe ga je met stress om?) speelt een erg belangrijke rol bij het ontstaan van deze klachten.

De aanpak van nekklachten is vaak gericht op het bestrijden van de symptomen. Er worden pijnstillers, ontstekingsremmers of spierontspanners voorgeschreven. Ook therapeuten proberen dezelfde symptomen te bestrijden d.m.v. massage, tens of ‘dry needling’. Maar dat neemt de oorzaak niet weg!

Tijdens deze yogales neem je het heft weer in eigen handen. We gaan aan de slag met houdingen om de nek en schouders los te maken, om ruimte te maken in de borstkas en het schoudergewricht en door bewust te worden van het schouderblad en de beweegpatronen. Doordat je schouder de ruimte krijgt om vrij te bewegen hoeft ook de nek niet meer mee te helpen (wat vaak het geval is). Pijn en stijfheid in de bovenrug en nek zullen hierdoor verdwijnen.

Deze workshop wordt gegeven door Manja Weijers (fysiotherapeut en yogadocent) in samenwerking met Fytal Fysiotherapie Etten-Leur.

Tijdens de workshop combineert Manja haar kennis die zij heeft als yogadocent en fysiotherapeut. Deze staan namelijk niet los van elkaar. Als therapeut vind zij het fijn om mensen te helpen en om te onderzoeken wat het lichaam nodig heeft. De zachtheid van yoga kan daarbij vaak helpen. Yoga is haar passie en zij vindt het leuk om zichzelf uit te dagen en de vooruitgang te zien. Yoga geeft haar ook veel rust en ontspanning. In de yoga lessen probeert zij altijd de cursisten uit te dagen op een verantwoorde manier. Alignment en bewust bewegen vind zij erg belangrijk, maar bovenal liefde en compassie voor jezelf tijdens de les en daarbuiten.

Reserveren

Graag uw naam, emailadres en telefoonnummer hieronder invullen (dit is verplicht!!).

Geef ook aan hoeveel plaatsen u wilt reserveren. Voor vragen over uw reservering kunt u mailen naar margot@yoga-etten-leur.nl of bellen naar +31 (0)6 – 81 36 31 83

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze workshop.

Meestal ontvang je dezelfde dag een reactie op je aanmelding. Als je binnen 24 uur geen reactie hebt ontvangen CHECK dan voor de zekerheid je SPAM MAIL.