Restorative Yang

Restorative yang yoga – 3 weekse lesreeks

Datum
12 januari 2022
Tijd
20:30 tot 21:45
Locatie
Yoga Etten-Leur
Bisschopmolenstraat 54-58
Etten-Leur

WOENSDAG 20:30 – 21:45 uur

Restorative Yang Yoga is een heerlijke les om meer ontspanning te krijgen en het lichaam op een “zachte” manier te openen.

Dit is een lesreeks van 3 lessen en is een fijne manier om te ervaren of yoga bij je past. Je hebt geen yoga ervaring nodig om deze lessen te volgen.

Het eerste deel van de les (circa 15 min.) beginnen we meestal met een ademoefening, bewustwordingsoefening en houdingen om het lichaam wat te openen (bijv. nek- en schouders).

Daarna een aantal actievere yoga houdingen in de flow (easy flow, 30 min.) om het lichaam wat sterker te maken. Dat brengt de energie goed op gang.

Het laatste  deel van de les  (30 min). bestaat uit restorative houdingen.  Restorative yoga brengt lichaam, hart en geest (terug) in balans. Het is een yoga beoefening die met zijn ondersteunende poses een diepe ontspanning brengt voor het lichaam. Met de hulp van ‘props’ zoals dekens, kussens en blokken, brengen we ons lichaam in een comfortabele houding. Restorative yoga helpt voor onze spijsvertering, chronische stress, vermoeidheid, en hoge bloeddruk. In combinatie met ademhalingsoefeningen komen we tot de meest directe weg om spanning en stress los te laten. Een betere ademhaling zorgt voor meer zuurstof in het bloed en een betere bloedcirculatie. Ook op mentaal vlak werkt het helend, ontgiftend en stimuleert het de creativiteit. Poses worden ongeveer 5 minuten aangehouden. Als je meer tijd hebt in houdingen geeft dat ruimte voor inzicht in wat zich lichamelijk, geestelijk, energetisch en/of emotioneel afspeelt.

De les wordt afgesloten met een eindontspanning, dit kan in een restorative houding zijn.  Dit kan in stilte zijn of worden begeleid met bijv. een meditatie, muziek of een (korte) yoga nidra.

Wekelijks thema

Wekelijks zal er worden gewerkt met een thema (nek & schouders / rug / heupen / grondende houdingen / adem / core-werk / staande oefeningen / armen). Het kunnen ook thema’s zijn die we in het dagelijks leven kunnen gebruiken. Zoals bijv. loslaten, vertrouwen, accepteren etc.

Verschil Yin- Yang Yoga en Restorative Yang Yoga
– bij de Yin – Yang lessen wordt er wat dieper op het bindweefsel gewerkt en zullen de houdingen wat intensiever aanvoelen.
– bij de Restorative – Yang lessen zullen de houdingen ondersteund worden met o.a. bolsters, dekens, blokken, zodat je volledig kan ontspannen in de houding.

Reserveren

Graag uw naam, emailadres en telefoonnummer hieronder invullen (dit is verplicht!!).

Geef ook aan hoeveel plaatsen u wilt reserveren. Voor vragen over uw reservering kunt u mailen naar margot@yoga-etten-leur.nl of bellen naar +31 (0)6 – 81 36 31 83

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze workshop.

Meestal ontvang je dezelfde dag een reactie op je aanmelding. Als je binnen 24 uur geen reactie hebt ontvangen CHECK dan voor de zekerheid je SPAM MAIL.