Kaak Yoga Workshop 2

Kaak Yoga Workshop

Datum
15 februari 2020
Tijd
10:30 tot 13:00
Locatie
Yoga Etten-Leur
Bisschopmolenstraat 54-58
Etten-Leur
STRESS is een van de belangrijkste oorzaken van kaakproblemen. Iedereen reageert anders op stress.
 
Tijdens deze workshop krijg je praktische oefeningen en uitgebreide uitleg, zodat je na de workshop ook zelf de oefeningen kan gaan doen. In het boekje welke je tijdens de workshop ontvangt staan de oefeningen geïllustreerd en beschreven.
 
Bij mensen met KAAKKLACHTEN verandert de stand van het hoofd. De kin en het hoofd komen meer naar voren waardoor er meer druk komt op het kaakgewricht. Enkele uitspraken in onze taal verwijzen ook naar de relatie tussen stress en de tanden. Bijvoorbeeld: ergens je tanden inzetten. Even doorbijten. Ergens op kauwen. De kiezen stijf op elkaar houden. Je ergens in vastbijten. Je tanden laten zien. Hij was gewapend tot de tanden.
 
Deze workshop is ontstaan vanuit de eigen ervaringen die Thessa Thijs heeft met kaakklachten.
 
Tot op de dag van vandaag helpen de OEFENINGEN haar die ze verzameld heeft om de kaken soepel en ontspannen te houden. Want dit is een “on going process”.
 
Kaakproblemen zijn onder andere het nachtelijk TANDENKNARSEN en het op elkaar klemmen van de tanden en kiezen (Bruxisme). Dit merkt niet iedereen op. Een kenmerk zijn strepen in de wangen die in de nacht ontstaan wanneer men klemt.
Twintig procent van de mensen heeft er last van en slechts vijf procent van de mensen zoekt hulp.
 
De kaken en de kauwspieren kunnen een bron van chronische pijnklachten zijn. Wat relatief onbekend is, is dat de kauwspieren nauw samenwerken met de spieren aan de zijkant van het gezicht. Tevens assisteren de nekspieren bij de kaakfunctie en zullen bij een verminderde functie van de kaakspieren dus ook zijn aangetast.
 
De kaak wordt ook wel eens de geniale vermommer genoemd.
“Referred klachten” die hun oorsprong vinden in en om het kaakgewricht kunnen namelijk elders in het lichaam gevoeld worden, enkele voorbeelden zijn: hoofdpijn, nekklachten, schouderklachten, oor en oogklachten. Omdat al deze gebieden nauw samenwerken besteden we hier aandacht aan tijdens deze workshop.
 
Een oplossing is, zoals Thessa Thijs inmiddels uit ervaring weet, niet zomaar gegeven. Echter door de stand van het hoofd en de kin te verbeteren en de kaakspieren te ontspannen kan er al verlichting van de klachten optreden. Om de kaken te ontspannen is het belangrijk om de nek en de schouders mee te nemen in dit proces.
Om dit proces van ontspanning in te zetten, maken we tijdens deze kaakworkshop gebruik van yoga en meditatie. Tijdens de workshop worden er ook eenvoudige oefeningen aangereikt die thuis gedaan kunnen worden.
 
De workshop is geschikt voor iedereen.
 
Docent: Thessa Thijs
 
Kosten: 35 euro per workshop inclusief boekje met oefeningen. Dit boekje wordt per deelnemer eenmalig verstrekt.

Reserveren

Graag uw naam, emailadres en telefoonnummer hieronder invullen (dit is verplicht!!).

Geef ook aan hoeveel plaatsen u wilt reserveren. Voor vragen over uw reservering kunt u mailen naar margot@yoga-etten-leur.nl of bellen naar +31 (0)6 – 81 36 31 83

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze workshop.

Meestal ontvang je dezelfde dag een reactie op je aanmelding. Als je binnen 24 uur geen reactie hebt ontvangen CHECK dan voor de zekerheid je SPAM MAIL.