Aruna yoga workshop - 5d chakra - keelchakra

Aruna yoga workshop – 5de chakra – keelchakra

Datum
25 september 2021
Tijd
09:00 tot 11:30
Locatie
Yoga Etten-Leur
Bisschopmolenstraat 54-58
Etten-Leur

Aruna Yoga is een vorm van yoga die verschillende disciplines omvat: Meditatie, Pranayama, Hatha-, Vinyasa-, Yin- en Kundalini Yoga. We werken we met verschillende Mudra’s.

Het doel is om door middel van Asana’s (oefeningen en houdingen) dichter bij jezelf te komen. De gedachten wat meer tot rust te brengen, zodat er ruimte komt om te voelen en te ervaren wie je werkelijk bent.

Dit zal heling bieden op alle vlakken: spiritueel, emotioneel, fysiek en mentaal.

Door in het hier en nu te zijn en te accepteren wat er boven komt en daar zonder oordeel naar te kijken treedt er heling, transformatie en bewustwording op.

De workshop wordt afgesloten met een lange yoga Nidra. Dit is een ontspannende “yoga-slaap” meditatie.

Centraal in deze workshop staat het vijfde chakra: Vishuddi , dit betekent reiniging in het Sanskriet. Op het moment dat je je zelf laat horen, je weet wat je nodig hebt, vanuit je eigen waarheid, zal er reiniging en heling optreden. De oren, de ademhaling, de kaak, de keel, de nek, armen, mond en handen staan in verbinding met het keelchakra. Het spreken, het luisteren, het schrijven en jezelf durven uiten staan centraal. Creativiteit is van groot belang in het vijfde chakra. Het onderdrukken van “negatieve” gevoelens, beleefd blijven en geen opschudding willen veroorzaken, blokkeren dit chakra en verzwakken de levenskracht.

Het keelchakra is de toegangspoort naar de hogere spirituele domeinen en wordt ook wel de “mond van God” genoemd. Het keelchakra sluit bij verdriet en niet geuite gevoelens zoals angst en woede. Het komt in gevaar als we oneerlijk zijn of kwaadaardig of roddelen over anderen.

In deze workshop komen we steeds een stapje dichter bij onze eigen waarheid, zodat we leren te menen wat we zeggen.

Het maakt niet uit als je de eerste vier workshops niet hebt gevolgd. In deze reeks van Aruna Yoga kun je elk moment instappen of gewoon een losse workshop volgen. Laat je verrassen en meevoeren in deze helende vorm van Yoga.

DOCENT

Simone Scheffers

Reserveren

Graag uw naam, emailadres en telefoonnummer hieronder invullen (dit is verplicht!!).

Geef ook aan hoeveel plaatsen u wilt reserveren. Voor vragen over uw reservering kunt u mailen naar margot@yoga-etten-leur.nl of bellen naar +31 (0)6 – 81 36 31 83

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor deze workshop.

Meestal ontvang je dezelfde dag een reactie op je aanmelding. Als je binnen 24 uur geen reactie hebt ontvangen CHECK dan voor de zekerheid je SPAM MAIL.