Workshop: Ashtanga Yoga, zaterdag 11 juni 9:30 -12:30 uur (incl. lunch)

Robert Yoga autoAls je Ashtanga of Poweryoga lessen volgt , of wil gaan volgen, is dit een uitgesproken kans je practice te verdiepen onder begeleiding van een toegewijde, ervaren docent.

Focus in deze workshop is het toegankelijk maken van de eerste serie in Ashtanga Yoga zowel voor beginners als meer gevorderde studenten. In deze 3 uur durende workshop gaan we in op variaties van de traditionele Ashtanga houdingen en met behulp van effectieve (energetische) correcties word je veilig verder in de houding geholpen. Er wordt tevens aandacht besteed aan specifieke ademhalingstechnieken. (Pranayama) De kunst is de balans te vinden tussen krachtinspanning en zachtheid , om zo o.a met behulp van de ademhaling overgave te vinden en het mooiste uit je yoga practice en jezelf te halen . 

Ashtanga Yoga is een dynamische vorm van yoga die veel voordelen biedt voor je mentale en fysieke gezondheid. Kenmerkend voor Ashtanga yoga is het uitvoeren van een vaste serie houdingen. Deze houdingen worden vloeiend aan elkaar verbonden door een combinatie van adem en beweging (vinyasa’s). Omdat er geen pauzes zijn tussen de houdingen, ontstaat er een soort ‘flow’. Uiteindelijk gaan adem en beweging in elkaar op en dit bevordert een rustige, meditatieve toestand. De bekendste serie houdingen is de primary series, ook wel Yoga (detox) therapy genoemd. Een ander belangrijk onderdeel van Ashtanga is het gebruik van een speciale ademhalingstechniek, de Ujjayi ademhaling. Deze ademtechniek helpt om de energiestromen in het lichaam te intensiveren en meer warmte te creëren. Het kenmerkende zacht ruisende keelgeluid van de ujjayi ademhaling is tevens een focuspunt

Kosten: 45 euro incl. thee en heerlijke lunch

Aanmelden: margot@yoga-etten-leur.nl