Kinderyoga op vrijdagmiddag (7 t/m 13 jaar)

Nick van Baelen 1

Kinderyoga is speels, dynamisch, geeft (mentale & fysieke) kracht, soepelere spieren, en een goede lichaamshouding. Het stimuleert het zelfvertrouwen en zorgt voor balans tussen activiteit & rust, bewustwording van emoties, grenzen & mogelijkheden, maar is vooral……héél leuk!

Kinderen zitten vaak vol energie en houden ervan om te bewegen, dingen mee te maken en uitgedaagd te worden. Maar naast alle drukte in het dagelijks leven met soms spanningen of prestatiedruk is het ook erg goed om momenten van rust te vinden.

Even tijd voor jezelf en voelen hoe het met je gaat en wat je nodig hebt is daarom belangrijk! Spelenderwijs worden actieve yogaoefeningen en spelletjes afgewisseld met ontspanningsmomenten. Ook gaan we minder denken met ons hoofd en meer voelen met ons lijf. Hierdoor worden kinderen zich bewust van hun eigen lichaam, grenzen en mogelijkheden. Door inspanning te laten afwisselen met ontspanning ontstaat er een beter evenwicht waardoor kinderen krachtiger in het leven staan.

Tijdens de lessen staan de kinderdeugden centraal. Deugden zijn o.a.: moed, zorgzaamheid, kracht, begrip en geduld. De kinderen leren welke deugden ondersteunen in bepaalde situaties en om deze deugden te herkennen bij zichzelf en anderen. Op een speelse en ontspannen manier leren zij deugden in te zetten. Het is bijzonder om te zien hoe snel kinderen dit oppakken.

Meer informatie over de lessen klik hier