Simone Scheffers 1

Simone Scheffers

Mijn naam is Simone Scheffers. Na mijn veertigste levensjaar heb ik een aantal roerige jaren doorlopen, mede daardoor is yoga steeds meer een onderdeel van mijn leven geworden. Mijn yoga basis heb ik mogen leggen door jarenlang leerling te zijn bij Hans Dolné uit Breda. Ik ben er zo enthousiast over dat ik dit graag wil delen met anderen en ben daarom een yoga docenten opleiding begonnen. Mijn hele leven heb ik diverse sporten beoefend, waarvan hardlopen nog steeds onderdeel van mijn leven is. Maar nu alleen nog om heerlijk in de natuur te zijn. Juist het niet hoeven presteren in de yoga is zo heerlijk. Van alleen denken en beredeneren ben ik steeds meer gaan voelen. Het is moeilijk patronen te doorbreken, maar elke deur die ik naar mijn gevoel heb mogen openen voelt als thuiskomen. Ik ben zelf nog niet uitgeleerd en “uitgevoeld”, maar deze reis voelt heerlijk.

Ik zoek in de yoga de combinatie tussen inspannen en ontspannen, kracht en souplesse, Yang en Yin. Het belangrijkste voor mij is het voelen in je eigen lijf, wat doet een houding met je? Soms komt er iets los. Er hoeft echter niet overal een etiket opgeplakt te worden. Soms is het er gewoon.

Naast yoga ben ik bezig een eigen coachingspraktijk op te zetten. Ik heb een opleiding gedaan tot kunstzinnig dynamisch coach, dat voor mij perfect aansluit bij de yoga ervaring. Je komt altijd bij je eigen kern uit, via fysieke asana’s of door creatief en beeldend te werken.

Ik heb de 200 uur Yoga Alliance Teacher Training met Dorinda Farver en Robert Boustany afgerond. Bij Bart Benschop heb ik een Yoga Nidra Teacher Training gevolgd en nu volg ik de 500 uur Yoga Alliance Teacher Training van Robert Boustany.

Ik geef les op:

  • dinsdagochtend: 9:00 – 10:15 uur: Easy Flow
  • vrijdagochtend: 9:00 – 10:15 uur: Yoga voor beginners
  • zaterdagochtend: 9:00 – 11:30 uur: Aruna yoga workshop (circa 1x per maand)