Roosmarijn Everts

Roosmarijn Everts

Mijn naam is Roosmarijn Everts. Filmmaakster, fotografe en yogadocente.

Yoga kwam op mijn pad in 2014 toen ik tijdens mijn studie écht een wekelijkse break van het studeren nodig had. Yoga bleek daarvoor de uitkomst maar heeft me zoveel meer geboden. Stapje voor stapje kwam ik weer dichterbij mezelf. Wie ben ik nou eigenlijk en hoe kan ik bewegen en verdiepen in de stukken die mij tegenhouden écht mezelf te zijn.

Ik leerde opnieuw te voelen, stiller te worden in mezelf en leerde weer te uiten wat er van binnen speelde en in mijn zachte kracht te staan. In de basis is hier een gevoel van veiligheid voor nodig en dit is het fundament in mijn lessen. Met de talloze yogatools die er zijn, tracht ik over te dragen wat mij zo ontzettend geholpen heeft (en nog steeds helpt). Terugkeren in de veiligheid van het lichaam, het ‘zijn’. Bewegen met wat is.

Mijn lessen zijn te kenmerken als warm, verdiepend, met aandacht en liefde gegeven. Ik tune in om te voelen wat nodig is in de groep en hierdoor werk ik elke les met de energie die aanwezig is. Daarbij verwerk ik naast de houdingen ook verschillende thema’s, meditaties, mantra’s, mudra’s en ademtechnieken in de lessen om het contact met je lichaam en verdieping in jezelf teweeg te brengen.

In 2018 heb ik de 200 uurs Yoga Alliance Teacher Training bij Yogasite o.l.v. Dorinda Farver en Robert Boustany (Pralaya Yoga) afgerond. Vanuit daar ben ik doorgestroomd in de 500 uurs opleiding die ik momenteel nog volg. Bij Bart Benschop heb ik de Yoga Nidra Fundamentals Teacher Training gevolgd en momenteel volg ik de Aruna Yoga Teacher Training bij Nicki Forman. Daaromheen blijf ik mij verdiepen in verschillende tools voor zelfverdieping en verwerk deze regelmatig in mijn lessen.

Roosmarijn heeft op dinsdagavond les gegeven en zal nu als inval docent nog in sommige lessen van Yoga Etten-leur te zien zijn.

  • Inval docent