Rachèle van Moorsel 1

Rachèle van Moorsel

Rachèle van Moorsel 1

Hoi! Mijn naam is Rachèle van Moorsel en ik werk als yogadocent, dansdocent, creatieve workshopbegeleider en ik heb een dansschool in Rotterdam.

In 2016 begon ik naast het dansen de behoefte te voelen m’n lichaam anders te willen bewegen. Ik maakte kennis met o.a. Sivananda Yoga en besefte me dat ik vooral m’n gedachtes begon te leren kennen.

Ik maakte een tocht van het hoofd naar m’n hart en kwam steeds meer in verbinding met mezelf. Ik ontdekte dat ik steeds meer in m’n lichaam ‘landde’, iets wat ik bij dansen niet op die manier ervoer. Emoties kwamen en gingen en weggestopte ervaringen, popten ineens weer op. De reis was begonnen en yoga werd voor mij een medicijn; een middel om mij lichamelijk en mentaal gezond te houden en steeds gezonder te maken.

Sinds ik werkzaam ben, heb ik altijd les gegeven en veel voor de klas gestaan. Ik voelde al snel mijn enthousiasme voor een yoga opleiding groeien. Het leek me zo mooi om alles wat yoga mij kon (en nog steeds kan) brengen, met anderen te delen. Zo vertrok ik in 2018 naar India om daar de Yoga Teacher Training te doen. Een ervaring om nooit te vergeten.

Sindsdien geef ik yoga aan verschillende doelgroepen.

Tijdens mijn lessen staat verbinden centraal. Ik verbind me met jou om te zien wat je nodig hebt in dat moment en mijn doel is om jou te verbinden met jezelf. Ruimte en tijd te creëren voor jezelf en de liefde voor jezelf te koesteren. Openheid, warmte, aandacht en stiltemomenten vind ik erg fijn en belangrijk.

Het lijkt me leuk je een keer te ont-moeten in één van mijn lessen.

Momenteel geef ik geen vaste les meer bij Yoga & Mindfulness Etten-Leur, maar ben ik vaste invaldocent