Evelien Rampaart

Eveline Rampaart

Evelien Rampaart

In 2012 en 2013 reisden mijn partner en ik 14 maanden door Azië, waar ik voor het eerst in aanraking kwam met yoga en massage. In Varanassi India volgde ik een prachtige 5-daagse yogacursus en ik was direct verliefd op yoga!
Ik was verkocht, ik wilde meer weten, mezelf verdiepen en me laten inspireren!

Terug in Nederland in 2013 volgde ik Ashtanga en Vinyasa yoga bij Marcel Wille en de yoga teacher training bij Dorinda Faver en Robert Boustany, waarna nog vele verschillende workshops volgden. Mijn zoektocht naar verdieping is nog lang niet geëindigd. Ik leer, inspireer en wordt bewuster iedere dag.

Yoga en meditatie zijn voor mij veel meer dan een soort hobby of sport. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed. Naarmate ik yoga meer en meer in mijn dagelijks leven integreerde, werd het een gezondere en bewustere levensstijl. Het beoefenen van yoga creëerde een bewustwording, waardoor ik in eerste plaats beter voor mijn eigen lichaam en geest, maar ook voor de wereld om mij heen, ging zorgen. Door middel van yoga krijg ik mijn energielevel omhoog en blijft m’n energie hoog gedurende de dag.

Yoga is niet alleen de poses, het gaat om ademhaling, de fijne stretch in je lichaam, het los laten van de spanning in je lichaam en geest, maar ook het loslaten van ego. Door de flow en het ritme van mijn ademhaling wordt mijn hoofd leeg, staan gedachtes even stil, kom ik in een meditatieve staat en gaat de energie stromen. Naarmate je yoga meer beoefent wordt je één met de flow en dit ritme zonder inspanning.

Een leven zonder yoga is voor mij ondenkbaar.

Het is mijn zielsmissie en passie om liefde, verbinding, energie en rust te bieden in een hectische en gehaaste wereld waar steeds meer van ons gevraagd wordt. Deze missie neem ik mee en vind je terug in iedere yogales die ik geef. Ik geef een vinyasa yoga les, geen enkele les is hetzelfde, ik werk intuïtief en geef wat de groep van mij vraagt.

Vaak wordt aan mij gevraagd; “ik ben niet lenig of ik ben zo stijf, is yoga dan wel iets voor mij?” Mijn antwoord: Juist!! Wat vertelt je lichaam je als spieren vast zitten? Wat heeft je lichaam nodig? In ons lichaam geldt een eenvoudige wet: “use it or lose it!” Alles wat niet gebruikt wordt, verzwakt en zal zijn functie minder kunnen uitvoeren. Beweging is van essentieel belang! “Kan ik direct in alle poses?” Waarschijnlijk niet! Maar.. je zult versteld staan wat we in een paar maanden kunnen bereiken!

Nogmaals het gaat niet om de poses of het einddoel, yoga is prachtig, enjoy the ride!

Ik zie je in de les!

Namasté!

Evelien geeft les op dinsdagavond om 19:00 uur en om 20:30 uur.