1

Elise Polle du Cambrai

Over mij

Harder, sneller, sterker, slanker en leniger: ik was altijd streng voor mezelf in de jaren dat ik aan kunstschaatsen deed.

Mijn naam is Elise Pollé en ik ben 26 jaar. Naast mijn baan als docente Nederlands op een middelbare school geef ik in de avonduren met veel liefde verschillende soorten yoga.

Een moment voor jezelf

Sinds ik yoga beoefen merk ik aan mezelf dat ik beter in m’n vel zit, meer ontspannen door het leven ga en het eerder signaleer wanneer ik gestrest ben. In tegenstelling tot de periode dat ik aan kunstschaatsen deed, hoef ik niet meer streng naar mijn lichaam te kijken. Ik besloot dan ook een YinYoga-opleiding (Yoga Alliance geregistreerd) te volgen bij YogaGarden in Amsterdam, omdat ik bij YinYoga het meest tot rust kwam en het beste in mijn lichaam kon keren. In eerste instantie volgde ik de opleiding puur en alleen voor mezelf, als verdieping en verrijking van mijn yoga practice. Ik kreeg de smaak te pakken: momenteel volg ik een vinyasa yogaopleiding (200 uur), ook bij YogaGarden.

Ik geef bij les bij een aantal Yogascholen rondom Breda. Op de yogamat kun je je immers even helemaal op jezelf richten, een momentje voor jezelf creëren. Jezelf accepteren hoe je bent, even heel mild zijn voor jezelf.

Te streng voor jezelf

In heel onze maatschappij is een verhoogde (werk)druk merkbaar. We zijn vaak erg streng voor onszelf. We willen er goed uitzien, een druk sociaal leven erop nahouden, de best mogelijke invulling aan onze carrière geven en het hoogst haalbare salaris ontvangen. Dit kan veel stress met zich meebrengen. Tijdens mijn yogalessen hoop ik te bereiken dat je milder naar jezelf toe kunt zijn, door in je lichaam te keren –naar je lichaam te leren luisteren- en geheel tot ontspanning kunt komen.

Elise gaat vanaf januari 2018 les geven op dinsdag van 19:00-20:15 uur & 20:30-21:45 uur

– We don’t use the body to get into the pose, we use the pose to get into the body –